0

چطوری امید به زندگی رو دوباره به دست بیارم ؟

چجوری ناامید نباشیم 

برچسب ها:
اشتراک گذاری:
0
صبا تقی زاده

صبا تقی زاده

سلام و وقت‌بخیر

در ابتدا باید بدانید که زندگی مجموعی از هیجانات خوب و بد است. همانطور که شادی وجود دارد غم نیز وجود دارد؛ همانطور که امیدواری هست، گاهی ناامیدی نیز سیلی خود را بر گوش آدمیزاد خواهد زد؛ بنابراین نباید هیجانات منفی و ناامیدی خود را دور بیندازید یا وجودشان را انکار کنید؛ بلکه اولین قدم آن است که با آن‌ها کنار بیایید و این حقیقت را بپذیرید که گاهی غمگین و ناامید خواهید بود؛ باید هیجانات خود را از هر نوعی که هستند در آغوش بگیرید. اما آنچه مرز باریکی بین کنار آمدن با هیجانات منفی و اختلال افسردگی را تعیین می‌کند آن است که اجازه ندهید اینگونه هیجانات الگوی غالب زندگی شما شوند. برای اینکار، زمانی که احساس ناامیدی و خستگی کردید چند وقتی به خود استراحت روانی و فیزیکی دهید و در این مدت باید دلیل ناامیدی و رخوت روانی خود را علت‌یابی کنید؛ سپس انگیزه‌های خود را مجدد بررسی کنید، هدف‌گذاری کنید و قدم‌هایی هرچند کوچک در مسیر آن بردارید. لایف استایل خود را منظم کنید؛ مثلا هرروز ورزش منظم داشته‌باشید. در این مسیر ممکن است مجدد دچار خستگی روانی شوید؛ در این صورت همین چرخه را مجدد از ابتدا اجرا کنید.

در انتها اگر باز هم احساس میکنید که هیجانات منفی شما در عملکرد روزانه‌تان به صورت مداوم اخلال ایجاد میکنند، لطفا به روانشناس متخصص باینی به صورت حضوری مراجعه بفرمایید.

0
فائزه مهدوی

فائزه مهدوی

سلام دوست عزیز 

اگر منظور شما از این سوال این است که در حال حاضر با اتفاق غیر منتظره و بزرگی رو به رو شده اید، این کاملا عادی است که اشتیاق خود را برای ادامه دادن کاری از دست داده باشید و احساس اضطراب، کلافگی، بی حوصلگی یا غم داشته باشید. مثلا اگر غم از دست دادن یک فرد یا شی مورد علاقه را دارید، پس به خود اجازه دهید تا فرآیند کنار آمدن با آن طی شود تا بتوانید به زندگی عادی خود برگردید. 

اگر منظور شما این است امید خود را از دست داده اید و به دنبال روش هایی برای برگرداندن آن هستید میتوانم چند پیشنهاد برای شما داشته باشم:

۱. سعی کنید کاری را که احساس خوبی به شما می‌دهد و میخواهید شاهد تغییر آن باشید، پیدا کنید: همه ی ما به دنبال احساس خوب و امیدواری هستیم ولی برای هر شخصی معنای آن متفاوت است. به عنوان مثال اگر دوست دارید شاهد تغییرات سیاسی یا اقتصادی باشید، سعی کنید کارهای داوطلبانه و خیررسانی به روشی که خودتان احساس خوبی پیدا میکنید، انجام دهید.

۲. به خودتان یادآوری کنید که این احساس ناامیدی همیشگی نیست: ممکن است دوست داشته باشید اوضاع شما خیلی سریع عوض شود ولی خاطرات خود را به یاد بیاورید که چه زمان هایی و چگونه این احساس ناامیدی به مرور کمتر می شد و ماندگار نبود.

۳. برای خود احساس کنترل ایجاد کنید: هر انسانی دوست دارد بر اتفاقات مختلف کنترل داشته باشد، البته که گاهی اوقات این کنترل امکان پذیر نیست ولی شما می‌توانید با ایجاد عادات خوب مثل ساعت مشخص برای خوابیدن و بیدار شدن یا کنترل اینکه چه غذاهایی بخورید یا با چه کسانی ارتباط داشته باشید، در خود احساس کنترل بر اوضاع زندگی تان ایجاد کنید. یادتان باشد که ایجاد یک عادت خوب کوچک می‌تواند در طولانی مدت، تغییرات بزرگی را در زندگی شما ایجاد کند.

۴. معنویت را در خود تقویت کنید: اعتقاد به یک قدرت ماورای انسانی، قدرتمند و مهربان می‌تواند برای بسیاری از افراد امید ایجاد کند. تحقیقات بسیاری در خارج و داخل ایران، این مورد را تائید کرده اند و از نظر علمی تایید شده است که در مواقع سختی، باور و ایمان به یک منبع قدرت غیرانسانی، می‌تواند به امید بیانجامد.

۵.از تاثیر افکار خود بر احساسات تان غافل نباشید:

انسان در طول زندگی خود، باتوجه به رویدادی که از سر گذرانده است، افکاری پیدا می‌کند که موجب ناامیدی و دیگر احساسات در او می‌شوند. افکاری مثل باید فلان اتفاق برای من بی‌افتد تا من خوشبخت و خوشحال باشم.

۶. زمانی را برای تفریح در نظر بگیرید: از اینکه هر چند وقت یکبار برای خود صرف کرده تا احساس لذت و شادی را تجربه کنید، احساس گناه نکنید. به عنوان مثال صحبت با یک دوست یا دیدن یک فیلم سینمایی 

ولی اگر با انجام هر کدام از این موارد و بعد از تکرار آن ها تا چندین ماه، باز هم احساس ناامیدی غیرعادی داشتید، حتما از یک روانشناس کمک بگیرید

برای ثبت پاسخ باید وارد وبسایت شوید