3

راه های صحیح تربیت فرزند از دیدگاه اسلام

راه های صحیح تربیت فرزند از دیدگاه اسلام


برچسب ها:
اشتراک گذاری:
0
صبا تقی زاده

صبا تقی زاده

سلام.

تربیت فرزندان از دیدگاه اسلام یکی از مسائل مهم و حیاتی است که در اسلام تأکید زیادی بر آن شده است. در اسلام، تربیت فرزندان با توجه به اصول و آموزه‌های اخلاقی و اسلامی انجام می‌شود. در ادامه، برخی از راه‌های صحیح تربیت فرزند از دیدگاه اسلام آورده شده است:

آموزش اخلاق و ارزش‌های اسلامی: والدین باید از طریق نماز، روزه، صدقه و سایر عبادات، فرزندان خود را با ارزش‌ها و اخلاق اسلامی آشنا کنند و آن‌ها را به عمل به این ارزش‌ها تشویق کنند.

الگو‌گیری از زندگی پیامبر اسلام (ص): والدین باید به عنوان مثال برای فرزندان خود عمل کنند و از زندگی پیامبر اسلام (ص) و اهل‌بیت (ع) الهام بگیرند و آن‌ها را برای تقلید از این مدل‌های اسلامی تربیت کنند.

تربیت از طریق توجه و محبت: والدین باید با محبت و توجه به نیازها و مشکلات فرزندانشان، آن‌ها را تربیت کنند و از آن‌ها حمایت کنند.

آموزش دانش اسلامی: والدین باید فرزندان خود را به دانش اسلامی آموزش دهند و آن‌ها را به درک و تفکر درباره مسائل دینی تشویق کنند.

تربیت به استقامت و ایمان: والدین باید فرزندان خود را به استقامت و ایمان به دین تربیت کنند تا در برابر چالش‌ها و مشکلات زندگی، قوی و پایدار باشند.

تربیت به عدالت و مساوات: والدین باید فرزندان خود را به عدالت و مساوات در رفتار و روابط با دیگران تربیت کنند و آن‌ها را به احترام به حقوق دیگران تشویق کنند.

آموزش دادن به فرزندان برای عمل خیر و کمک به نیازمندان: والدین باید فرزندان خود را به خیرکاری و کمک به نیازمندان آموزش دهند و آن‌ها را به اهمیت کمک به دیگران آگاه سازند.

البته من شخصا اصلا و ابدا پیشنهاد نمیدم این‌کار را انجام دهید، چرا که تربیت کودکان بر اساس هرگونه ایدئولوژی اصلا کار درستی نیست.

0
فائزه مهدوی

فائزه مهدوی

سلام

توجه داشته باشید که فرزندان نه فقط از صحبت های شما، بلکه از رفتارهای شما می‌آموزند، بنابراین در درجه ی اول سعی کنید اعتقادات دینی و رفتارهای دینی خود را افزایش دهید، در عین حال میتوانید از مواردی که ذکر میکنم، کمک بگیرید و براساس آنها عمل کنید:

۱. در صحبت‌ها و رفتارهای خود (چه با فرزندتان و چه با دیگران)، از این قبیل موضوعات را نشان دهید: اعتماد به خدا و کمک گرفتن از او؛ اعتقاد به اینکه کار و تلاش در زندگی برکت خداوند را به همراه دارد و انسان بدون کار و تلاش به جایی نمی‌رسد؛ یکی از علل عاقبت به خیری انسان، دعای پدر و مادر است؛ ظالم سزای کار خود را میبیند؛ نماز خوب در زندگی به انسان کمک می‌کند و خدا نگاه ویژه ای به نمازخوان دارد؛ ما انسان‌ها توسط خدا آفریده شده‌ایم؛ پیامبران زحمات زیادی را کشیده‌اند (دلیل رفتارهای های پیامبران را بدانید و نه صرفا معجزات آنها را و به فرزندان تان هم آموزش دهید)؛ هرچه انسان در دنیا خوبی کند، در آخرت پاداش می‌بیند.

۲.نماز را به نحوی بخوانید که فرزندتان علاقه مند به نمازخواندن بشود( اول وقت خواندن، با حضور قلب خواندن، توجه به حضور خداوند در نماز می‌تواند کمک کننده باشد) 

۳. او را به کار خیر تشویق کنید، مثلا گاهی برای او به این خاطر، هدیه بگیرید

۴. به تصمیمات و علائق او احترام بگذارید و در عین حال به او نشان دهید که اعتقادش به خدا برای شما مهم است.

۵. در شوخی‌هایتان، از گفتن ‌الفاظ‌ رکیک ‌و مخالف‌ حیا، خودداری کنید و همچنین او را با احترام صدا بزنید.

۶. در هر کاری رضایت خداوند را در نظر بگیرید.

۷. علاقه‌مند به سفرهای زیارتی باشید.

۸. در خانواده تان، پوشش مناسب داشتن، یک ارزش باشد و حد و مرز ارتباط با نامحرم را به او آموزش دهید ( حواستان باشد او را از این کار محروم نکنید بلکه به او اجازه دهید تحت نظارت شما، با نامحرم ارتباط داشته باشد و به بیاموزید که می‌تواند با نامحرم یک گفت و گوی انسانی و محترمانه داشته باشد)

۹‌. هر وقت رفتار ناشایستی از او دیدید، در مورد عواقب‌ سوء آن با او صحبت کنید و با دلسوزی و مهربانی به او تذکر دهید ( او را سرزنش و تنبیه نکنید).

۱۰. از او بخواهید که کارها را با فکر و عاقلانه انجام دهد و در تصمیم‌گیری هایش همه‌ی جوانب را درنظر بگیرد.

۱۱. هرگاه فرزندتان از شما برای حل مسئله‌ای درخواست کمک می‌کند، با حوصله و پذیرا و براساس تجربیات خود، او را راهنمایی کنید و یا از یک مشاور اسلامی کمک بگیرید و او را به مشورت گرفتن تشویق کنید‌.

۱۲.فضایی دوستانه و صمیمی در خانه تان حاکم کنید و اجازه دهید فرزند به شما در کارها کمک کند و در مهمانی یا جمع های دیگر او را تحقیر نکنید

۱۳.  با تلاش خود به موفقیت‌هایی در زندگی برسید تا فرزدتان نیز تلاش کردن را بیاموزد.


برای ثبت پاسخ باید وارد وبسایت شوید