چطوری عصبی بودن رو کنترل کنیم ؟
چگونه بیماری عصبی بودن درمان شود ؟
لیلا سعیدی
عصبی بودن به صورت کلی واکنش مغز ما به اتفاقات اطرافه متاسفانه اکثر اونایی که بعضاً مرتکب قتل میشن � یهویی تصادف میکنند و اتفاقات از این دست طبق تحقیقات بالای ۷۰ درصدشون تو اون لحظه عصبانی بودن پس خیلی مهمه که بتونیم یاد بگیریم عصبانیت خودمون رو کنترل بکنیم امام علی علیه السلام در جنگ خندق به همه انسانها یاد داد که وقتی از یه چیزی عصبانی هستیم بهتره هیچ کاری نکنیم.
برای کنترل خشم یا عصبانیت چند تا راه در ادامه معرفی میکنم که میتونه تا حد زیادی کمکمون کنه که خشم خودمون رو کنترل کنیم:
۱. آگاهی از علل بروز عصبانیت: تلاش کنید به علل عصبانیت خود پی ببرید. آیا خواب کافی دارید؟ آیا در شرایط استرسزا قرار دارید؟ آیا احساس گرسنگی دارید؟ با شناخت دلایل عصبانی شدن خودتون میتونین تا حد زیادی از عصبانی شدن پیشگیری کنید.
۲. نفس عمیق بکشید: وقتی احساس عصبانیت میکنید، نفس عمیق بکشید . تنفس عمیق میتواند به شما کمک کند تا آرامش بیشتری پیدا کنید و از واکنشهای غیرکنترلی جلوگیری کنید.
۳. تاخیر در واکنش: زمانی که عصبانی می شوید، تلاش کنید قبل از واکنش دادن چند ثانیه صبر کنید. این به شما فرصت میدهد تا قبل از واکنش تصمیم بهتری بگیرید.
۴. ورزش و فعالیتهای بدنی: ورزش و فعالیتهای بدنی میتوانند به شما کمک کنند تا انرژی منفی را تخلیه کنید و روحیهتان را بهبود دهید.
۵. مدیتیشن و تمرین ذهنی: تمرینهای مدیتیشن و تمرینهای ذهنی میتوانند به شما کمک کنند تا از طریق تمرکز بر روی حالات داخلی خود، احساساتتان را کنترل کنید.
۶. خوراکیهای سالم: مصرف مواد غذایی سالم میتواند تأثیر مثبتی بر روحیه و عواطف شما داشته باشد. مصرف مداوم میوهها، سبزیجات، مواد غذایی حاوی پروتئین و آب به کنترل عصبانیت کمک میکند.
۷. پیشگیری و مدیریت استرس: تلاش کنید با استفاده از تکنیکهای مدیریت استرس مثل برنامهریزی موثر، اولویتبندی، وقفههای استراحت و... استرس را کاهش دهید.
۸. کمک حرفهای: در صورتی که عصبانیت به حدی اختلالآور شده است که به توانایی کارکردی شما در زندگی روزمره آسیب میزند، بهتر است به یک مشاور یا روانشناس حرفهای مراجعه کنید.
مهمترین نکته این است که کنترل عصبانیت نیازمند زمان و تمرین مداوم است.
با تمرین و تلاش مستمر، میتوانید بهبود قابل توجهی در مدیریت عصبانیت خود داشته باشید