چگونه از اعتیاد فضای مجازی دور شویم؟
چگونه از اعتیاد فضای مجازی دور شویم؟
صبا تقی زاده
اعتیاد به فضای مجازی جزو مسائلیه که با گسترش روزافزون دسترسی به گوشی یا موبایل بسیار شایع شده. یکی از راههای پیشگیری به این اعتیاد افزایش آگاهی فردی از عواقب آن است. پیامدهای این اعتیاد ممکن است فیزیکی ( مثل بدندرد، بیخوابی یا کمخوابی، اختلال در اشتها و …) یا روانی (اضطراب، افسردگی، وسواس فکری و …) باشد.
همچنین با داشتن برنامهریزی روزانه میشه این اعتیاد رو کنترل کرد.
بهطر کل، حذف اپلیکیشنهای غیرضروریی هم میتونه راهحلی موقتی باشه.
زهره حاجی زاده
برای ترک اعتیاد به فضای مجازی این چند روش را امتحان کنید:
1) برای زمانتان برنامهریزی کنید: وقتی هدف و برنامهای برای زندگی نداریم یا اهدافمان به اندازهی کافی انگیزهبخش نیستند، ترجیح میدهیم تمام روز را در فضای مجازی بگذرانیم. اما وقتی برنامه و اهداف مشخصی داشته باشیم که دنبال کردنشان به نفعمان باشد، راحتتر میتوانی موبایل خود را کنار بگذاریم.
2) از قابلیت زمانبندی برنامههای موبایل استفاده کنید: این قابلیت در بعضی از گوشیها وجود دارد و برای بعضی دیگر هم میتوان برنامهی مخصوص به آن را نصب کرد. در این برنامه میتوانید ساعت مشخصی برای استفاده از هر شبکهی اجتماعی تعیین کنید و پس از سپری کردن این زمان، آن شبکه اجتماعی قفل میشود.
3) هر روز یک قدم بردارید: اگر در حال حاضر برای مثال روزانه 6 ساعت در شبکههای اجتماعی وقت میگذرانید، فردا فقط 5 دقیقه زمان آن را کمتر کنید و پس فردا 5 دقیقهی دیگر! اینگونه به تدریج به زمان دلخواه خود برای استفاده از این شبکهها میرسید.
4) اضطراب خود را درمان کنید: بسیاری از افراد به خاطر دوری از اضطراب به موبایل خود روی میآورند. اگر جزو این دسته از افراد هستید با یک درمانگر صحبت کنید و اضطراب خود را درمان کنید.